Studio dinges

what’s in the name

waarom dinges?

Dinges is zo’n woord dat je, als je er op let, elke dag een paar keer gebruikt als je gewoon niet op het woord kan komen dat je wil zeggen. 

Mogen we even zeggen; de naam ‘Dinges’ is echt GENIAAL! Right? Een naam kiezen is best wel een ding.

Een paar jaar geleden maakten we een whatsappgroep aan met een groepje vrienden. Maarja, de zoveelste whatsappgroep, eigenlijk zonder doel, gewoon om te kletsen. Dus bij het aanmaken van de groep moest er even een naam komen. “Ja, zet gewoon iets neer. Hoe heet het..dinges..”

Dinges is zo’n woord die je, als je er op let, elke dag een paar keer gebruikt als je gewoon niet op het woord kan komen die je wil zeggen. 

Toen we nadachten over onze bedrijfsnaam brainstormden we over allerlei combi’s van onze namen. 

Iets met MA/MA of RozeKolk… Maar het klikte gewoon niet. Stiekem was het woord ‘dinges’ vanwege de whatsappgroep een beetje een dingetje geworden. (See what I did there..) Het is niet vernoemd naar de whatsappgroep, maar toen we op ‘ding’ of ‘dingen’ kwamen vonden we ‘dinges’ ineens wel heel tof klinken. Lekker Hollands, makkelijk te onthouden, en vooral mooi omdat het laat zien dat wij ook niet alle antwoorden hebben. Maar ontwerpen is altijd een zoektocht.

Nu zijn we zo blij met onze naam. Elke keer komen we er weer achter hoe veel je kan met het woord ‘ding’. Zoals:

  • Wat is jouw ding?
  • Ieder zijn ding.
  • Op zoek naar een ding.
  • We maken dingen